woensdag 29 november 2017

Windhoek! Een aanrader maar niet te voet!

Dagje Windhoek vandaag. We gingen te voet want het was niet ver en dan zie je zoveel meer. Maar het was zo heet dat we soms alles behalve deden dan "zien". Overal waar er maar een beetje schaduw was deden we enige energie op om verder te gaan. Zitten dus!



 Het eerste fotootje

onze Georges heeft toch overal zijn zaadjes geplant!



Duits getint!


 Heel leuke stad. We gingen langs een museum, de regeringsgebouwen, winkelhallen en de kerk. Onderweg probeerden ze in mijn rugzak te zitten maar ik had het snel gevoeld. Er zit ook niks waardevols in want al de centen zitten op mijn buik!



Er liep een nieuw soort buffel rond in Windhoek (schorsstukken van de palmbomen)

Het is er gezellig druk. De verhouding zwart -- blank is er prima. We voelden ons er goed. Toen we op een terras zaten kwam er een gast met winkelkarretje maïskolven verkopen. Hij had succes. En wij met de kleinkinderen tijdens de vakantie maar proberen de kolven die ze op het veld gevonden hadden eetbaar te krijgen. Stoven, braden ... niks hielp! Deze kerel kon me ook niet helpen want hij sprak alleen swakimaki! 



Ik vond het er zo plezant dat ik met mijn gsm een filmpje heb genomen. Heb mijn gsm wel in de verkeerde richting gehouden dus je moet je hoofd draaien. Zal er de volgende keer aan denken.


Terug thuis zijn we samen in de inloopdouche geweest. We konden maar niet besluiten eruit te komen zo zalig was het. Ik heb mijn ventje zijn haartjes gewassen en ondertussen ook onze kleren. Die zijn een uurtje later al droog. Nog effe een selfie genomen van die heerlijke douchebeurt.




Morgen met de bus naar Swakopmund.

We namen ook enkele foto's van heel speciaal geklede dames en vroegen uitleg. Vooral de hoeden waren super!




Blijkt dat die madammen allemaal behoren tot het volk van de Herreros. Honderd jaar geleden hebben die geprobeerd om de Duitsers tegen te houden toen die Namibië wilden binnenvallen. Dat is hen niet gelukt maar ze hebben er wel een verhoogd gevoel van eigenwaarde aan overgehouden. En dat moet ook blijken uit hun zeer speciale en in het oog springende kleding... We hebben na onze wandeling nog een hapje gegeten en vanop het terras de voorbijwandelende matrones bestudeerd en becommentarieerd. Best leuk, want als ge over een ander klapt zwijgt ge intussen over uzelf... en ge wordt er niet eens bezweet of moe van! Daarna zijn we teruggestapt naar ons nestje, Gonda was al vergeten dat ge een paar keer heeeeeel steil naar boven moest voor er een afdaling volgde, hm.... Maar eind goed al goed en na een verkwikkende eindeloze douche zijn we nu klaar voor morgen. Nog 1 keer slapen en busje van Intercape komt zo. Morgennamiddag zijn we in Swakopmund, dan hoor je ons weer!!! Ajuus...





























3 opmerkingen:

  1. Ja dat was al een heel verhaal van "Jan en Gonda op hun best" . Waarom jullie nooit schrijvers geworden zijn ????? Misschien eens aan denken om jullie verslagen en foto's te publiceren en te verkopen in je oxfam winkel. Misschien wordt het wel een bestseller. Wat een douchke met twee al niet doet he Gonda , je straalt ;-) . Ja Georges heeft niet alleen wijn ( nuits saint Georges ) een stad in Amerika ( Georgestown) en nu ook nog een school in Afrika .Niet te schatten he ! Morgen Swakopmund , ben benieuwd . Hoeveel graden is het er eigenlijk ? Je moet er precies nog goed aan wennen .Veel plezier en vooral veel avontuur op jullie volgend trip Groetjes x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die hitte pfff..krijg het nu al benauwd.
    Dat douchke met twee!!!
    Ondanks de hitte zijn ze ginder toch dik aangekleed.
    Mijn naam komt er nu boven.
    Op naar de volgende locatie en verhalen
    Knuffel en genieten maar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. als je op de mais beet dat wij hadden klaargemaakt dan schoten al je tanden naar je hersenen.

    BeantwoordenVerwijderen