donderdag 30 november 2017

Swakopmund


Als afsluitertje ging Jan gisterenavond nog zebra eten. Wat hij niet wist… het was niet alleen een gestreepte maar ook een gepeperde zebra. Dat beest heeft zich deze nacht laten voelen. Gelukkig was hij er niet ziek van en was de wc niet te ver van de tent.

 En... zoals je ziet... een ontbijt kon hij vanochtend al aan. Wat is van wie???? Zoek maar uit!


Onze busreis duurde zoals gepland, geen vier maar vijf uur, dat valt dus nog mee in Afrika. Onze chauffeur vond het nodig om de haverklap te stoppen. Tegen dat we terug geïnstalleerd waren in de bus was het weeral een plasstop. Die man dacht duidelijk dat we een zwakke blaas hadden. Of hij wist misschien iets van de (intussen niet meer) opstandige zebra, dat kan ook natuurlijk!

Van de nood dan maar een deugd gemaakt en wat koekjes en drank gekocht. Ook voor onze driver. Hij gelukkig, wij gelukkig, iedereen gelukkig! Toen we gearriveerd waren in Swakopmund bleek hij meer dan één functie te hebben want we werden ook nog gezegend voor de rest van ons leven!! (of wat er nog van overschiet)

Wat zagen we onderweg? Een bergketen van Windhoek tot in Swakopmund, 235 km... Koeien, schapen, geiten. VEEL afwisseling dus! Ik had foto's gemaakt met mijn gsm maar het kabeltje om foto's te laden naar de pc is stuk. Morgen op zoek naar een nieuw. Maar eigenlijk missen jullie niks. Vijf uur hetzelfde is zelfs voor ons saai.

En nu zijn we in Swakopmund. Nog niet veel van te zeggen. Dambordstraatplan! Het bekoort ons niet echt. Foto's genomen met ons apparaat. Kijk zelf....

Neptunus aan het strand van Blankenberge, of is het nu toch in Namibië??? We beginnen te twijfelen!! Een mooie promenade met langs weerszijden palmbomen, nergens hoogbouw (zijn we dan toch niet bij ons aan zee???) en overal netjes geordende straten met heel gekleurde en verzorgde gevels. Zo oerdegelijk Duits dat we meer en meer beginnen te verlangen naar de stoffige en superchaotische plaatskes in het "echte" Afrika, raar maar waar... We zijn precies in de loop van de jaren toch een beetje "Afrikaan" geworden! Morgen het stadje nog een beetje beter leren kennen en zoeken naar een vervanger voor dat vervelend kabeltje dat net nu de Europese geest heeft gegeven... En natuurlijk nog wat verder ons verblijf hier uitwerken, tijd brengt altijd raad! Nu kruipen we stilaan onder de wol, morgen moeten we klaar staan om te zorgen voor een nieuwe aflevering van onze belevenissen! Slaapwel en read you tomorrow!!!

1 opmerking:

  1. Ja , wat dat ontbijt betreft . Met een antwoord op die vraag gaan we echt geen prijs winnen of veel punten halen. Dat is overduidelijk . Ik geef het antwoord nog niet dan blijft het nog wat spannend voor de anderen :-) .Ja we hadden het jullie gezegd he , dat is zo Duits( bouwstijl, straatnamen , uithangborden , ... ) dat je evengoed naar onze kust kunt gaan . Ik hoop wel dat je een beetje tijd uittrekt en de boot gaat nemen. En met de auto wat toeren buiten de stad en je bent sowieso weer in "jullie Afrika ". Spijtig dat ik geen foto's op de blog kan plaatsen , zou ik al een tipje van de sluier kunnen oplichten . Geniet er alleszins van , wij jaloers ! xxx

    BeantwoordenVerwijderen