vrijdag 1 december 2017

Frisse lucht.

We kunnen terug ademen. Hier aan zee is er terug frisse lucht en is het tussen de 22 en 25 graden. Ideaal dus.

Jan is ondertussen een ritske kwijt van zijn afritsbare broek. Nu heeft hij de keuze tussen twee korte pijpen of een lange en korte. Het was voor mij al een wonder dat hij met sandalen en korte broek rondliep. Beetje grappig want de grootste nachtmerrie van een platte kaas is naast Jan zijn benen komen te staan. Nog witter dan hun wit!!! Dat kan niet!

We zijn daarjuist op stap geweest om voor enkele dagen een auto te huren. Om van hieruit op verkenning te gaan heb je dat nodig. Het wordt een Nissan. En dat is hem!



Vanaf morgen voel ik mij dus een echte "madame"!

We hebben vandaag heel Swakopmund afgestapt. Gaan zien naar de trein die we volgende week donderdag moeten nemen maar die blijkt afgelast te zijn. De spoorlijn is in te slechte staat. Al zo dikwijls meegemaakt en toch is het nog schrikken. Zorgen voor morgen!


 Leuk filmpje dat ik nam aan de kust. Kinderen en water, dat gaat overal ter wereld samen.

Dan zijn we nog een patéke gaan eten met koffie.

 En deze gevleugelde beestjes lusten dat ook. Moeder en vader zijn druk in de weer om hun kleintje eten te geven. Van deugd fladdert hij constant met zijn vleugeltjes. Kijk maar.

En ook hier was er een allochtoontje.


Zonet in een winkel wat inkopen gaan doen want we hebben een ijskastje in de auto en dan kunnen we zelf wat eten maken. Wat de volgende dagen met zich meebrengt weten we niet. We nemen waarschijnlijk een stop in Walvis Bay tussen Swakopmund en Sossusvlei.  We gaan het rustig aan doen. Het is 400 km en we zijn niet gewoon van links te rijden. En zo hebben we tijd om rond te kijken. Als we hier te voet stappen moeten we goed opletten want de auto's komen van de andere kant! Vooral IK moet 's avonds goed opletten, want als ge bij het eten een flesje steengoede rose gekraakt hebt (allé, niet echt evenredig verdeeld...) dan moet ik uitkijken voor twee... Vandaag zijn we dus eruit geraakt hoe het de volgende dagen moet. Morgen richting de woestijn, maar onderweg overnachten we nog ergens. Waar? Dat zien we morgen wel! Tomorrow is another day... Overmorgen zijn we dan in Sossusvlei, bij de woestijnduinen. Kunnen we lekker om 3 (!!!) uur opstaan om te gaan kijken naar de zonsopgang. En daar moogt ge eerst 400 kilometer voor rijden... Zot zijn doet geen zeer, nietwaar Georges en Marleen? Op 5 december zijn we terug in Swakopmund, althans dat denken we nu nog... Ik heb enkele dagen geleden nog persoonlijk getelefoneerd met de baliebediende van het station van Swakopmund. Die madam heeft me toen zelf bij hoog en bij laag verzekerd dat we donderdagavond  de trein konden nemen naar onze volgende bestemming. Vandaag zijn we dat effe gaan checken. Met een kippeboutje in de hand heeft dezelfde madam achteloos gezegd dat er helemaal geen trein zal zijn, de enige spoorlijn in dienst (voorlopig???) gaat van Windhoek naar het zuiden. GRRR!!! "Allez zeg, heb ik dat toen tegen u gezegd?" Geen probleem voor haar natuurlijk. Er vertrekt vanaf nu geen enkele trein meer vanuit Swakopmund maar onze madam blijft wel op post achter het loket! Van een vlakke loopbaan gesproken... Enfin, we blijven bezig met plannen en schrijven op de blog. Maar nu hou ik ermee op, want ik ga nog wat opzoeken voor de volgende dagen... Groetjes aan iedereen die volgt en merci voor de reacties! Slaapwel!



2 opmerkingen:

  1. Amaai wa ne chique bak ! Dat gaat lukken naar Walvisbaai en Sossusvlei :-) Ben benieuwd naar jullie zeeavontuur in Walvisbaai en vervolgens de kers op de taart : de duinen van de Sossusvlei ! Vroeg opstaan en koud 's morgensvroeg maar een onvergetelijke belevenis. Prachtig !
    Maar dan de volgende dagen ???? Hopelijk geraken jullie daar verder weg op jullie ontdekkingstocht. En Jan anders toch maar met een auto verder !Geniet er van met volle teugen ! Hier op de moment 11 u en 0° ! Kijk al uit naar jullie verslag van morgen . x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als die kinderen een tropisch zwembad zien gaan die dood van plezier!

    BeantwoordenVerwijderen