donderdag 14 december 2017

Outjo en Omaruru

WOENSDAG 13 DECEMBER

Nog de hele dag in Etosha rondgetoerd. Het park heeft dan ook een doorsnee van tweehonderd kilometer. Dan ben je even zoet. Gelukkig is er in de auto airco want buiten is het niet te harden. De temperaturen liepen gisteren op tot boven de veertig graden. En voor de rest ....   diertjes kijken!


HIER HADDEN WE EEN LUIPAARD MOETEN ZIEN MAAR DIE BLEEK OOK MET VAKANTIE.
ZOALS JE ZIET KUNNEN DE ZEBRA'S HET OOK NIET MEER OVERLEVEN OP HET DROGE! 


ROOFVOGEL AAN DE START
WIE VAN RECHTS KOMT HEEFT VOORRANG

BALLETLESSEN HEB IK GEVOLGD OM TE KUNNEN DRINKEN. IK KAN BIJNA DE SPLITS!




                    YES!!! DIE HEEFT NOG MEER RIMPELS DAN IK!!!







 

Vrij lang gewacht aan de uitgang van het park omdat ze een toerist ontdekt hadden met een drone en dat is ten strengste verboden. Twee mensen tegelijk voorthelpen is natuurlijk uit den boze, dus was het afwachten! Het was al pikdonker toen we het park verlieten. De eerstvolgende slaapplaats die op ons lijstje stond was een dikke tegenvaller. Geen toeristen dus ook geen eten. Dan maar verder naar Outjo, honderd kilometer. Goed uitkijken onderweg want dieren zie je overal. Warthog (everzwijn) op de weg, een uil en een reuze stekelvarken. Kwaad dat die was omdat wij nog zo laat op pad waren.!!

Niet echt de beste foto! Sorry!

Om half tien in Outjo. Hier slapen we reuze. Netjes maar echt Afrikaans. Feestje bezig waar we direct welkom waren en lekker gegeten.  En ..... een echte Afrikaanse handdruk. Eindelijk!!  Hopelijk kennen jullie dat, anders doen we het in België eens voor.



DONDERDAG 14 DECEMBER

Naar Omaruru gereden.

EEN RIVIER TIJDENS HET REGENSEIZOEN...

 Wel even moeten zoeken voor een betaalbare slaapplaats maar we zitten knus.

Het was wel wat minder rijden dan in Etosha, daar zaten we vele uren zonder onderbreking in de wagen... Nergens een picknickplaats daar, te gevaarlijk natuurlijk! Er zijn daar altijd wel een paar honderd hongerige magen in de buurt... Wel een prachtig park waar de dieren ons overtalrijk stonden op te wachten. En wie ons in de loop van de dag had gemist, kwam 's avonds wel langs bij de drinkplaats van het kamp!

Vandaag was het een rustige dag met natuurlijk wel 40 graden of meer (en met lekker airco in de auto...). Wel een groot verschil met het thuisweertje... Morgen gaan we hier wat rondsnuisteren en dan waarschijnlijk wat verder richting Windhoek rijden. Inderdaad zijn onze plannen veranderd. We gaan onze auto inleveren in Windhoek en vliegen dan rechtstreeks naar Lusaka in Zambia. Bespaart heel wat verplaatsing met de huurauto en kost uiteindelijk niet meer dan over land verder trekken... En soms mag het ook een klein beetje minder ingewikkeld gaan, niet?

Zo lieve lezers, dat was het dan! Tijd om de bezwete knoken een douchke te geven... Tot de volgende keer!!!




3 opmerkingen:

  1. Eerst en vooral bedankt voor de schitterende kerst- en nieuwjaarskaart . Al jullie grote en kleine kapoenen op de foto. Zo'n kaart heb je zeker bij om op jullie nachtkastjes te zetten ? Even schrikken toen ik las "Windhoek " , komen jullie al terug ?????
    Inderdaad een goed idee Jan ! Maar dan gaan jullie de Victoria watervallen niet opnieuw een bezoekje brengen, begrijp ik. Ja , je kan niet alles hebben hé !
    Om jullie even wat afkoeling te bezorgen . Wij hebben juist onze jaarlijkse kerstmarkten toer in de Elzas en Duitsland achter de rug. Raar maar waar , geen sneeuw zoals in thuisland ! En ik die zo van winterse landschappen hou . Het eeuwige conflict met Georges die alleen van zon en zomer houdt en ik die vind dat elk seizoen zijn ding moet kunnen doen. Dus niet de gehoopte Duitse winterlandschappen wel de koude +2 , veel wind en af en toe een regen- korrelhagelbui?
    Maar de Duitse en Elzasser Weihnachtsmarkten zijn zo gezellig in die dorpen en stadjes vol vakwerkhuizen . Dat is toch steeds weer genieten.
    Volgende keer als we samen zitten toch eens bekijken of wij als "mee-reizigers-vanuit-het-thuisland" ook geen foto's op jullie blog kunnen zetten. Ik stuur wat sfeerfoto's via whatsapp . Geen stokstaartjes, olifanten en giraffen maar wel kerstbomen , lichtjes, sneeuwmannen , kerstballen , glühwein en bratwurst . Zo , giet van jullie reis en tot morgen ! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo geniet van jullie reis ! moest dat natuurlijk zijn. Eens schooljuf altijd schooljuf he :-) x

      Verwijderen
  2. raadseltje: is een zebra zwert met witte strepen of wit met zwarte strepen? (ik weet het eigenlijk zelf niet) vergeet in Zambia niet te zeggen dat ik mijn spreekbeurt daarover heb gedaan, he. ik volg balletles om de giraffen jaloers te maken.

    BeantwoordenVerwijderen