woensdag 6 november 2019

hop on hop off


Na een zalig ontbijt .... terug op stap naar de hop on hop off bus. Eigenlijk is het nog een experiment. Er is nog maar één bus en die doet dan drie toeren met zes stopplaatsen. Dat is het. Waar zijn wij overal afgestapt?

Aan het kerkhof. Om even de sfeer daar "op te snuiven". Geweldig grote zerken, echt voor heel de familie. Ze zijn gastvrij want je kan er overal even binnen piepen. 


 In elk graf zijn er ook kleine stenen kistjes. We hebben geprobeerd om uitleg te vragen maar we kwamen van een kale reis thuis. Enkel parlare Portugesa. (vrije vertaling)



Uiteindelijk zagen we een kistje dat de tand des tijds niet doorstaan had. De oplossing van ons probleem. Er lag een gebit in en andere kleine hebbedingetjes. Een souvenierkistje dus van de overledenen met wat spulletjes die hem "dierbaar" waren.

Een andere stopplaats was het voetbalstadium. Groots! Meer valt er niet over te zeggen.

Overal in de stad zie je jaguars en luipaarden gemaakt door kunstenaars. Dit om de mensen eraan te herinneren dat ze zorg moeten dragen voor de natuur.

We namen ook verschillende keer de metro omdat we anders te lang moesten wachten tot de bus terug kwam opdagen. We hebben ook heel lang rondgelopen in de Chinese, Japanse, Koreaanse wijk. En lekker dat daar was..... enfin enkel de vrouwen vonden dat eigenlijk.




En zeker dat "stalletjeseten" zien de mannen  duidelijk niet zitten. Staken dan maar!



Wat hier ook een beetje speciaal is dat zijn de verkeerslichten. Aan een kathedraal zie je bijvoorbeeld deze en op andere plaatsen totaal anderen, eigen aan dat stuk van de stad.


Haarbandjes passen in de Afrikaanse wijk.


Stadspark



Binnen een uurtje gaan we op zoek naar een restaurantje waar "iedereen" mee kan leven😀😀

En morgen..... met de bus naar Rio de Janeiro.

1 opmerking:

  1. Dat ziet er allemaal al heel leuk, lekker en kleurrijk uit!
    Zo'n hop on hop off bus is wel gemakkelijk hé. Zo hebben wij ook heel San Francisco gezien. Hopelijk gaat Zoë nog even mee naar Rio De Janeiro . Wees voorzichtig he daar in die reuze-stad , kijk al uit naar jullie verhalen daar . Smakelijk , hopelijk in een restaurantje waar iedereen mee kon leven :-) xxx

    BeantwoordenVerwijderen