maandag 11 november 2019

PANTANAL


ZONDAG 10 NOVEMBER




Inkopen gedaan in Campo Grande en dan ons potje koken zoals in "de goeie ouwe tijd". Mannen in de zetel, de vrouwen in de keuken. Wat aten we? Avocado, tomaten, eieren, patatjes, ajuin en voor de twee mannen een kotelet. Het smaakte als in een sterrenrestaurant.

.


Braziliaans hostelhondje

MAANDAG 11 NOVEMBER

Rond half tien vertrokken we met een minibus naar de Pantanal. Onderweg overgestapt op een ander voertuig. Toen begon de aardeweg, in slechte staat. Veertig minuten maar die vlogen omdat we werden verwelkomd door




tientallen krokodillen



prachtige vogels


papegaaien

Tijdens het eten kwamen de vossen tot op een twintig meter van onze tafel. Ze zijn zo gewoon dat ze de restjes krijgen van de borden. Wij natuurlijk meer opgeschept dan we konden opeten want we vonden het super dat ze met de kippenbouten bliksemsnel gingen lopen. Foto's nemen lukte niet want het was al te donker.

Wat staat er morgen op het programma? Wandeling van negen kilometer door de pantanal en gaan vissen op piranha's. Die zouden we daarna mogen kuisen, bakken en opeten.

Braziliaans specialleke; de wc bril!! Die lijkt op een luchtkussen, wel met een gat in uiteraard. Als je er gaat opzitten ontsnapt langzaam de lucht, je zit heel zacht en er blijft uiteindelijk nog wel wat lucht inzitten. Uiteraard, hoe groter de zwaartekracht van je lichaam, hoe rapper je op een dun luchtkussentje zit. Uiterlijk lijkt hij op een gewone wc bril, dus de verrassing is des te groter. 

Het Portugees is helemaal niet te vergelijken met het Spaans. Ken dus nog maar twee woorden Portugees en ik ga er ook geen moeite voor doen. Te moeilijk! Dank u is obrigada voor vrouwen en obrigado voor mannen en frango is kip. Dat is voorlopig mijn woordenschat! Tot morgen want buiten alle verwachtingen werkt het internet hier goed.



1 opmerking:

  1. Dat lijkt daar allemaal weer pico bello in orde ! Gezelschap, natuur, lekkere maaltijden en eens andere mee-eters aan tafel dan honden en katten …. genieten is het daar, dat lees ik .
    Ik ben ook wel een beetje "gezond" jaloers. Ben benieuwd hoe jullie wandeling en visvangst is verlopen . Maar piranha's eten ???? Zijn die dan niet giftig ?
    Ik heb bij mijnheer google een prachtige foto gevonden van een schotel met "Fried piranhas, freshly fished from rivers in the Pantanal, Brazil." Spijtig dat ik geen foto's op je blog kan zetten . Dat heb ik ook al opgezocht bij mijnheer Google , maar niet gevonden hoe ik dat moet doen .
    Alleszins smakelijk …. en laat weten hoe jullie visvangst verlopen is hé . Groetjes aan iedereen daar !

    BeantwoordenVerwijderen