woensdag 13 november 2019

JUMPING

WOENSDAG 13 NOVEMBER

Vandaag is het de eerste verjaardag van onze JURRE. Gelukkige verjaardag lieve schat.

Gisterennamiddag zijn we dus gaan wandelen in de jungle. Negen kilometer waarvan het eerste uur door het mulle zand (zoals op ons Belgisch strand) in de brandende zon. Meer dan veertig graden. Eigenlijk was het branden in de hel, nu weten wij perfect hoe het daar voelt!. Gelukkig konden we dan in de jungle terecht. Niet direct om af te koelen maar het was dragelijker. We zijn daar neergekwakt op een omgevallen boom. Onze bloeddruk was niet meer meetbaar. TE HOOG Jan heeft daar een foto van genomen maar die zet ik niet op de blog want dan gaan jullie denken dat we al een week in ontbinding zijn.

Het volgende stuk werd leuk. Reuze bomen en reuze planten.


Onze gids kapt een vrucht in twee. De inhoud is eigenlijk een bloem met zaadjes. 


Zoë krijgt het boeketje cadeau.





De poema's en jaguars hadden het ook te warm. Die deden siësta



nesten





Veel papegaaien rond ons verblijf.


Dat is 's morgens duidelijk te horen.

Vanochtend om acht uur zaten we allemaal op ons paard, letterlijk dan. Voor ons was het de eerste keer en we vonden het schitterend. Echt veel jumpen hebben we niet gedaan, het werd een gezapige tocht. 





Zoë is paardrijden duidelijk gewoon.



Echtpaar GOOS aan de start.



De militair controleert zijn troepen.



Even de stand van de voeten corrigeren.



Ik had een wit paard, een schimmel, ik voelde me een klein beetje de Sint! 

Meer dan twee uur duurde de tocht door de Pantanal. Schitterend!!












2 opmerkingen:

  1. Echt , gaan paardrijden , super ! En dat het leuk was dat zal wel. Ik had wel een vlieg willen zijn of beter een papegaai om jullie te zien rijden . En …. heb je al het gevoel dat je op het dak kan rijden, Gonda !
    Hier gaat alles zijn doodgewone gangetje . 40 graden bij jullie , hier wordt sneeuw voorspeld vrijdag , al zeker in de Ardennen maar ook in Vlaanderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er allemaal al super uit! Hier in Porto vandaag een mooie dag gehad maar ze voorspellen weer veel regen de komende dagen. Geniet er nog van! Groetjes x

    BeantwoordenVerwijderen