zondag 10 november 2019

RIO

Late blog maar we hebben zo weinig tijd en het verzenden van foto's duurt soms heel lang

Woensdag 6 november

Leuke busreis, ideale zetels waar je languit kon liggen. En onderweg...  je beseft dan pas dat een land zoveel kan bieden, dat een land zoveel natuur heeft. Schitterend! De reis is ons zo goed bevallen dat we besloten hebben het volgende stuk ook met de bus af te leggen en niet met een vlucht. De afstanden hier zijn natuurlijk enorm. In Rio dachten we onszelf te verwennen en een taxi te nemen maar niets was minder waar. We werden met vijf, en al de bagage, in een kleine personenwagen gepropt. We durfden amper ademen want dan word je een stukje breder en dat was niet haalbaar meer in die ruimte. De chauffeur reed dan ook alsof hij in Zolder de eerste prijs wou halen. Pluspuntje, we hadden geen gesleur. We zitten in een motel boven op een heuvel met zicht op de hele stad. Pikdonker toen we een restaurantje gingen opzoeken en geen enkel begaanbaar voetpad maar we hebben het gehaald! Ambiance tot en met hier in een brasserieke. De voetbal stond op en ze waren aan het supporteren voor hun caféploeg. Het kot werd bijna afgebroken toen ze wonnen. Geen één van ons durfde het aan om voor te tegenpartij te gaan. Zou niet goed gekomen zijn. Goeie kost gekregen. Van alles en nog wat wordt er op tafel gezet en zo weet je direct wat de Brazilianen te bieden hebben. Het wordt wel nooit wat je verwacht, ook niet de drank, maar daarom is het niet minder lekker. Voor biefstuk friet moet je hier zeker niet zijn. Er werd ons een beetje afgeraden om te voet terug te gaan maar het was geen enkel probleem. Eigenlijk is dat  een wereldprobleem. De bevolking maakt je bang voor hun eigen volk terwijl het niet nodig is.


Donderdag 7 november.


De aapjes (de naam is mico) in de bomen rond het hostel werden getrakteerd .


We huren een minibus met chauffeur want we hebben niet zoveel tijd om op onszelf alles uit te zoeken. En op die manier komen we op de "belangrijkste" plaatsen terecht.

copacobana  Een kilometerslang strand waar ooit The Rolling Stones optraden en die brachten daar op het strand meer dan één miljoen mensen op de been. Het strand is verdeeld in stroken, een homo strook, een chique strook, een marihuana strook en ga zo maar verder. Eigenlijk is er aan dat strand niets speciaals  te zien.

De Jezus berg 700 meter boven de stad staat de Jezus figuur. Enorm groot, van hand tot hand meet je 22 meter maar er waren spijtig genoeg veel wolken. Jezus leefde letterlijk in de wolken. 

                       .






De kathedraal  waar alle godsdiensten welkom zijn en er dan ook allerlei misvieringen zijn. Knap idee en dat lukt hier blijkbaar prima.











Van buiten stelt het  niets voor maar binnen is het wel mooi. 




Street art en DE TRAPPEN  






 Schitterende stad, zeker weten!

Leuk weetje. Hoe komt Rio aan zijn naam? Toen de Portugezen hier arriveerden zagen ze een baai in de oceaan en ze dachten een rivier te zien. In het Portugees is rivier Rio vandaar de naam Rio. Het gebeurde in januari dus van dan af werd Rio de Janeiro geboren.

Zaterdag 9 november

Deze voormiddag gingen we nog naar SUGAR LOAF, een berg die genoemd is naar de suikerplant. Met de kabelbaan naar boven.






Zoë en ik kwamen te voet naar beneden. Pittig!




 En straks met de bus naar CAMPO GRANDE in de PANTANAL. Enorm moerasgebied met veel diersoorten; Het leefgebied van de jachtluipaarden en de jaguars. Normaal gezien komen we morgenmiddag toe.



Zondag 10 november

Rond de middag kwamen we toe. De eigenaar stond ons op te wachten. Verrassend! Leuk  hostelletje. Typisch Braziliaans. We kregen direct eten voorgeschoteld. De Braziliaanse keuken. Varkensvlees met rijst en bonen met saus. In ons gezelschap zijn er enkele mensen ( twee)  die niet zo happig zijn om te proeven wat ze niet kennen maar ze hebben zichzelf overwonnen. Morgen vertrekken we naar de pantanal voor vier dagen. We slapen in tenten en zouden zelfs op pirana visvangst gaan. BENIEUWD 




Vrouw en kind van eigenaar.




Onze welkomstmaaltijd










1 opmerking:

  1. Hey , daar zijn jullie weer , oef ! Ja ik weet het met zo'n reizen is er eigenlijk geen tijd voor internettoestanden. En dan zit je met die tweestrijd van geen tijd maar de familie wil toch weten of alles ok is . In ieder geval blij dat jullie zo veel beleven ! En natuurlijk op z'n "Jan en Gonda's " en daar bedoel ik niets negatiefs mee alleen AVONTUUR !! Wie gaat er nu in het donker naar een hostel waar er geen begaanbaar pad is ? J&G . Wie kruipt met 5 man en bagage in een taxi en racet door Rio ? J&G. Wie gaat er jagen op piranha's ? J&G .Maar wie ontdekt dan ook het land en zijn bewoners zoals ze echt zijn ? Jan en Gonda natuurlijk.
    Heel blij ook om te zien dat Zoë nog meereist. Extra leuk voor haar ouders natuurlijk , die genieten denk ik.
    En nu de stad achter jullie gelaten en de natuur in .Pantanal !
    Even gaan opzoeken , want ik kende het niet . Ziet er inderdaad schitterend uit . Geniet er van , van de boottocht , de visvangst en elkaar !
    Hier gaat alles zijn gewone gangetje . Gisteren koud maar zonnig , vandaag koud en grijs en de nachtvorst doet zijn intrede. Bij Hans en Peggy gaat het ook. Vandaag geen chemo wegens 11 november , maar morgen nr 8 en dan nog 4 te gaan .Ze ziet wel heel bleek en kringen onder haar ogen maar ze is heel kranig. Bij Fonne en Renate is er slecht nieuws , Veerle is opgenomen op palliatieve , dus dat betekent niet veel goeds. Dikke kus en tot één van de dagen , als de piranha's tenminste niet aan jullie geknabbeld hebben.

    BeantwoordenVerwijderen