zondag 8 december 2013

olifantensafari - ossenkar

 
 
 
 
Dit was voor mij het hoogtepunt van Chitwan. Op de olifant door het oerwoud! Toen ik opstapte had ik de rijder al verwittigd dat er in mijn bijzijn geen meppen werden uitgedeeld naar de olifant.
 
 
op de olifant klimmen

 
we steken de rivier over
 
En daar heeft hij zich redelijk aan gehouden! Onderweg waagde hij het toch om zijn stok even te gebruiken. Ik heb toen zijn "sjaleke" van zijn hoofd getrokken en eens met zijn haarbos gerammeld! Gelukkig kon hij er mee lachen want voor hetzelfde geld was ik uit zijn "bakske" gevlogen. Het had in elk geval resultaat want hij heeft zijn "pollekes" thuis gehouden!
 
We moesten de rivier oversteken alvorens we in het woud konden. De olifant stond toch tot aan zijn buik in het water. Wat een kracht heeft zo een beest want hij moest daarna met zijn vracht de helling op. Het was voor hem blijkbaar geen probleem. Je kreeg ook geen echte schokken, het was meer een zacht over en weer wiegen. Je werd nat van de takken waar we doorliepen en soms moest je goed opletten dat je benen niet bleven vast zitten achter takken of bomen!  Na een uur en half stond ik terug op vaste grond. Het was heerlijk, echt genieten!

 
oerwoudpauwen!!

 
als je lang stapt moet je veel drinken!

 
een nest jonge everzwijnen

 
Wat hem bezielde weet ik niet maar die boom moest er uit, in een wip had hij zijn slurf rond de stam en de boom vloog in de lucht!

 
bedankt "Seurkelie" (zijn naam), het was leuk, hier een bedankje!
 
 
Wilde dieren hadden ze al genoeg in Chitwan, dus was de olifant met zijn hele gevolg rond tien uur terug op de plaats van vertrek...
 
In de loop van de namiddag zijn we dan met de ossenkar naar een nabijgelegen Tharu-dorp gehobbeld. Niks speciaals, maar we hebben er toch van genoten!
 



mustard, een lekkernij voor de keuken, wordt als groente bereid  


 
aan reserveonderdelen geen gebrek in het huis van vertrouwen

 
en maar uitklopppen!!! (en met resultaat)



 
doeltreffend maar niet echt modern...
 
En overal is armoede troef! De huizen zijn van leem, dat isoleert goed tegen de koude in de winter en de warmte in de zomer. Er zijn geen vensters, er is maar 1 ventilatie-opening en slapen doen ze met velen in 1 slaapruimte!
 
Rond vijf uur waren we terug in onze "lodge" en daar hadden we intussen het gezelschap gekregen van een busje -uiteraard luidruchtige- Japanners. Zij "exploreren" hier Chitwan in 2 dagen, geen ontdekkingsreiziger doet beter... En dat is nog vrij lang, want vorige week hebben we er een ontmoet en die had België (dus Brugge) verkend op EEN dag...
 
Morgen vertrekken we terug naar onze kindjes in Pokhara voor een 5-tal dagen. We houden jullie natuurlijk op de hoogte! Tot op de volgende blog...  
 
En Georges, nog veel succes morgen en nog een toffe week in het Zwarte Woud!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de lieve wensen .
    Je olifantenrit zag er inderdaad heel leuk uit . Hopelijk denkt de driver nog dikwijls aan die "Vlaamse madam " en laat hij zijn stokje voortaan thuis of gebruikt het alleen om met een lichte tik een aanwijzing te geven :-) .
    Terug naar jullie weeshuis , dat zal een blij weerzien worden . Geniet van deze laatste dagen met jullie "Nepalese kinderen " , van hun vriendschap en dankbaarheid . Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen