dinsdag 17 september 2013

extra dagje Lilongwe

Nieuw dagje in Lilongwe.
er is buiten Jan nog iemand geïnteresseerd in de koekjes


                                                      nu moet hij al met twee delen
ook de bokes lusten ze
 
In Zuid-Amerika waren er ook veel loslopende honden maar daar moest je niet te dicht bij in de buurt komen. Die waren dikwijls vrij agressief. Hier zie je natuurlijk ook veel honden maar die zijn allemaal heel lief. Ze zijn ook nooit echt ondervoed, waar ze hun eten halen is nog altijd een raadsel. Deze twee sloebers wonen in het kamp en met hen hebben we al direct vriendschap gesloten. Bas en Bruce zouden stikjaloers zijn.
 
Daarjuist gekeken naar de weersverwachtingen in België. Je zou bijna jaloers worden. Hier is het onmenselijk heet. Vandaag naar hartje stad gestapt en ik word er echt niet goed van. We kunnen misschien een beetje ruilen.


Er kwamen vraagjes van lezers of er hier mooie bloemen zijn. Uiteraard, planten en bloemen die je bij ons in de huiskamer ziet zijn hier bomen. Zelfs metershoge kerstrozen.

kunstwerkje van een Afrikaanse vogel


Morgen verlaten we Malawi en reizen naar Zambia. Het is een redelijk grote verplaatsing. Van Lilongwe naar Chipata en dan naar South Luangwa Park. Dat is een nationaal park waar Jan ook heeft gereserveerd voor safari's. In hetzelfde camp hier verblijft een jong Engels koppel dat we ook al ontmoet hebben in Nkhata bay. Zij reizen met hun eigen auto en gaan naar dezelfde plaats als wij morgen. Ze stelden voor om mee te rijden. SUPER!
Normaal gezien gaan we daarna vrijwilligerswerk doen in Kazembe (uiterste noord-westen van Zambia). Dat is optimistisch geschat veertien uur bus. We zien er enorm tegenop en zijn aan het uitzoeken of we ons niet dichterbij ergens kunnen nuttig maken. We moeten die busreis uiteraard ook heen en weer doen. We hadden de wegen en zeker de verplaatsingen enorm onderschat en we willen toch geen domme risico's nemen. Hier in Lilongwe is er iemand die ons daarbij kan helpen. Verder nieuws daarover volgt wel. Zou best kunnen dat we de volgende dagen geen internet hebben maar niet ongerust zijn, voorlopig zijn we nog in goede "staat" (buiten Jan zijn wifi gerekend)...

bij het plannen van het vrijwilligerswerk kon ik niets terugvinden over de weg er naartoe. nu hebben we gehoord dat de staat van de weg, nochtans een nationale hoofdweg, op sommige (?) plaatsen bedenkelijk is... reden genoeg om  eens goed na te denken met een rug als die van gonda. het strafste is dat ze dat nog doet ook!. misschien toch een teken dat het rugske niet altijd 100% is, ook al geeft de eigenaar dat niet graag toe...
een mens moet zich af en toe bewijzen, daarom zijn we vandaag nog eens naar het stadje gestapt vanuit ons logies (aan de rand van Lilongwe, zo'n 3 kilometer). zottenwerk bij 35 graden, typisch iets voor ons. nauwelijks een andere toerist gezien natuurlijk... als ge het verloren zweet moet compen-seren door veel te drinken zijn we natuurlijk de rest van de dag niet meer nuchter. maar we houden het binnen de perken...
vanavond NATUURLIJK de hele tijd Champions league. black and white zitten dan urenlang broederlijk  voor het scherm of hoe sport mensen kan samenbrengen... moesten de mensen van hier kunnen, ze zouden alle matchen van vanavond achter mekaar bekijken, zo zot zijn ze van europees voetbal! ik ga nu ook verbroederen... groetjes nog aan jullie allemaal en hopelijk tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten