donderdag 5 september 2013

Iringa

Iringa ligt op 1600 meter. Een beetje Zwitserland maar dan zonder sneeuw. Ter compensatie zijn er apen.
We bleven slapen in Iringa in het Neema Umaki Guest house. Reuzetof. We blijven drie nachten. Een onverwachte stop maar leuk. Het guesthouse wordt helemaal gerund door doofstommen. Wat een ervaring! Op de menukaart staan een heleboel tekeningen van gebaren die je kan gebruiken om je verstaanbaar te maken

.
Jan is daar al goed mee weg, ik iets minder. Zeker zorgen dat ik geen gebaren maak die heel anders kunnen geïnterpreteerd worden...
Op de tafels liggen briefjes en daar moet je dan je bestelling invullen, even aanpassen maar echt tof. Eenvoudige menuutjes maar lekker. Ze bakken hier ook taart. De eerste keer dat ik taart zie in Afrika!
 
 
Daar moet ik straks van profiteren! Er is ook een craft centre aan verbonden waar de mensen boodschappentassen, zakjes ,wenskaarten .... maken. Jo en Lut, jullie zouden het hier heel leuk vinden, zeker omdat jij, Jo, de mensen hier perfect kan verstaan en  je jezelf kan verstaanbaar maken.
We hebben vandaag niks speciaals gedaan, gewoon wat rondgelummeld en naar onze kaarten gekeken omdat we sommige dingen in het reisschema willen veranderen.

Lara en Chloë worden vandaag 16. Proficiat allebei!!

karibu op de blog vandaag! niks speciaals gedaan, inderdaad. maar best ook, want gonda voelt zich wat minder na het nemen van een anti-malariapil. wat rondgelummeld door het stadje... zoals overal een markt met talloze standjes waar dingen worden verkocht die bij ons zelfs niet meer worden aanvaard in het containerpark. langs het busstation gegaan (midden de kraampjes nota bene) om wat meer te weten te komen over onze volgende verplaatsing (waarschijnlijk zaterdag). een hopeloze onderneming, dat ik na een maand nog niet slimmer ben... we zitten nu rustig te bloggen bij een drankje, de taart is bij gonda al lang achter de kiezen (van vanmorgen al!). seffens nog wat verder plannen en dan een stukje eten.

ik heb daarstraks gelezen dat in Malawi, onze volgende bestemming, vaak tot 175 leerlingen PER KLAS zitten en dat bij gebrek aan leerkrachten een leraar dan ook vaak 2 klassen moet nemen. hallo tsm-ers!!! voelt iemand zich geroepen? 

maar genoeg geleuterd voor vandaag. "papa" (ook "baba" genoemd) wenst jullie nog veel leesgenot toe en tot morgen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten