maandag 6 januari 2020

Ethiopië

We vertrekken vandaag naar Ethiopië. Tussenlanding in Dubai en dan vliegen we naar Addis Abeba. Deze stad ligt op 2500 meter hoogte en is de hoofdstad van Ethiopië. Het is het enige Afrikaanse land dat nooit gekoloniseerd is en daar zijn ze wat fier op. Het verhaal van de mens begint hier in Oost-Afrika, daar zijn wetenschappers het over eens. Elke Belg, Braziliaan, Pakistaan.... komt hier vandaan. Ethiopië is de bron. Dit is het land waar we onze staart verloren, waar we rechtop gingen lopen, waar we mensen werden.  Op een mooie prehistorische dag trokken onze verre voorouders de wijde wereld in. Waarom? Dat weet niemand. Was het om de honger te ontvluchten, werden ze verjaagd of was het een beetje zoals wij....   de zucht naar avontuur. 

Addis Abeba wil zeggen"nieuwe bloem". Rond 1880 liet de keizer eerst zijn paleis bouwen op een heuvel omdat het strategisch gezien ideaal was. Maar zijn dame was niet tevreden met de woonst en besloot met hebben en houden te verhuizen naar de voet van de berg. Manlief volgde. De feministen waren geboren alsook Addis Abeba, de nieuwe bloem. 

We gaan de stad met ons tweetjes verkennen. Daarna nemen we een chauffeur met wagen. Het is geen vrije keuze, het is een "must". Jan ging een internationaal rijbewijs halen maar een Belg in het verkeer is blijkbaar voor de Ethiopiërs zoals een olifant in een porseleinwinkel. Of willen ze de toeristen beschermen? We zullen het gauw weten en hebben ons bij de feiten neergelegd. Als het te erg wordt kunnen we nog altijd onze Ethiopiër laten liften en welle weg met zijn auto.

 Het wordt vervolgd!!


6 opmerkingen:

  1. Het avontuur lonkt al zo te lezen ! Heel slim om eens een auto met chauffeur te nemen . We zijn benieuwd en volgen uiteraard op de voet ( als dat verkeer het toelaat ;-) ) . Alvast reuze toffe reis gewenst. x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Gonda, misschien mogen de buitenlandse toeristen niet met de auto rijden omdat ze vreemde verhalen hebben gehoord over fietssleuteltjes :-) :-)
    Geniet van jullie reis en laat ons vooral mee genieten met jullie fijne verhalen! Groetjes, Daniella

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Gonda
    Geniet van je reis! Ik volg je verhaal mee op je blog.
    Groetjes Marjan x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Gonda en Jan, ik wens jullie een fantastische reis! Geniet ervan! Ik kijk ernaar uit om jullie verhalen te lezen!
    Hebben jullie ook daar een goed doel voor ogen?
    Groetjes Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heeeel erg veeel plezier ddaar! ik mis jullie nu al! XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het land stond ook op mijn verlanglijstje,het zal er niet meer van komen

    BeantwoordenVerwijderen