donderdag 16 januari 2020

Mekelle

Tweehonderd kilometer is niet ver maar in de bergen met honderden haarspeldbochten wel! En wat is er dan ondertussen te beleven??


Moeders mooiste!! Hoeveel pech kan je hebben??




Zoek de zeven verschillen!!




                                                             Gevonden???





Lunchtime!!



Na de haarspeldbochten...  off road!!



En wat ons niet mag verbazen..... een abdij!!! uitgehouwen in de rotsen!



Prachtige decoraties!





En zoals overal! De goede kijken recht in de lens. De slechterikken staan in profiel!!




Aan de voet van de abdij "woont" deze dame! Eén van mijn paar sandalen kon ze best gebruiken!



Morgen vertrekken we naar de Danakil voor twee nachten en drie dagen. SPANNEND! Onze gids blijft hier. We krijgen een Afar-gids. De taal van de Afar heeft niks te maken met het Amhaars. Ze begrijpen elkaar niet. Bij die mensen heb je een goede entree nodig, iemand van hun eigen volk dus. De wegen zijn super slecht en we zullen niet meer dan twintig per uur kunnen rijden. Zullen de volgende dagen alleen geiten en dromedarissen zien, andere dieren kunnen er niet overleven. Overnachten gaan we in openlucht op de grond. Niet in een hangmat zoals in Brazilië. De Danakil laagte ligt honderd meter onder de zeespiegel en is een vulkaanvlakte.

En nu voor de dames!! Als een Afar vrouw 's avonds bij haar man wil slapen moet ze tweemaal die dag wijdbeens boven de rook van een sandelhoutvuurtje gaan staan zodat ze doordrongen is van sandel. Dus dames, gooi jullie potjes van Paris XL en "the body shop" maar in de vuilbak en jullie weten wat jullie te doen staat. Laat me vooral weten hoe het was!!

Belangrijke nota!! Afar-mannen zijn niet de gemakkelijkste; Hun leuze is... HET IS BETER TE STERVEN DAN TE LEVEN ZONDER TE DODEN!! En wij gaan daar naartoe!! Wat je ze wel moet aangeven! Ze hebben een dichterlijk kantje!!

Bij leven en welzijn horen we elkaar later nog!!!




6 opmerkingen:

  1. Hey kijk uit met de ritten off road hé , spreekt een ervaringsdeskundige ;-)
    Jullie zijn wel heel bemoedigend hoor in dat laatste deel van jullie verhaal. Zal blij zijn als we jullie terug kunnen lezen binnen een paar dagen . Avonturiers-ten-top zijn jullie . Ik denk niet dat jullie met deze planning een stel reisgenoten vinden tussen de vrienden die mee willen ….of heb ik het mis ?
    Wij vinden het alleszins een beetje veel :-) uit onze comfortzone.
    Alleszins geniet er van en vannacht zal ik eens aan jullie denken daar op de grond wellicht onder een prachtige sterrenhemel. Wees voorzichtig hoor.
    Hier is het vrijdag dus kuisdag ! :-( Morgen nieuwjaarsreceptie van het jeugdtheater en zondag brunch bij ons en krijgen we de nieuwjaarsbrieven 2020 te horen . Kijken er naar uit. Groetjes xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou wel mee willen, maar zo'n lange verplaatsingen is niet aan mij besteed. En die hitte ook niet.😎 Ja en mijne jo die ziet dat hekemaal niet zitten. Europa is voor hem meer dan ver genoeg.
    Wij gaan gewoon op avontuur in onze tuin. 👍Aardbeien verplanten, snoeien en klaar maken voor een nieuw seisoen.... Ja en daar zijn we ook blij mee hoor😊
    Ben wel blij om alles zo te volgen. Benieuwd hoe het geweest is 👌

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jullie kunnen inderdaad ook leven zonder comfort dat weten we zeker maar je moet inderdaad de afstand overbruggen. Zo heet is het hier niet hoor Lutje, 24 graden valt toch mee! In de Danakil was het inderdaad warmer. Geniet van Mechelen en van elkaar!! Vul je volgende keer je naam in? Je staat op "unknown"Gelukkig weten we wel wie je bent

      Verwijderen
  3. Hallo Jan en Gonda, wees gerust, we volgen jullie hoor! Samen met jullie ontdekken we een land dat we nooit als "bestemming" zagen. Maar we vallen van de ene verrassing in de andere. Daar krijg je "goesting" van!!! Evenwel zijn we blij dat jullie met wagen en chauffeur reizen. En nu blijkt dat dit echt niet anders kon.
    Wij genieten van jullie verslagen en foto's.
    Nog een dikke knuffel en tot een volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen