maandag 4 november 2013

PATAN


Onze plannen zijn vanochtend weer maar eens veranderd. We zijn naar Patan geweest, vijf kilometer van Kathmandu. Patan was de vroegere hoofdstad van Nepal(nu is het een kleine stad: regio Kathmandu) 
inkom Patan

sfeerbeeld met de boedha

 
Het heeft nog steeds een betoverende charme, kleine middeleeuwse steegjes met tempels en boedhabeelden. Klein stadje maar toch weer zooooooo druk en dit niet door de toeristen! Als je naar Nepal reist zijn oordopjes een must!




 
 
Nepal is ook een land om te fotograferen en daar laat Jan enkele mooie staaltjes van zien.
 
tijdens de feestdagen kan je de meest kleurrijke dingen kopen om je huis mee te versieren


                                                                        armbandjes!!
         
 

 
 
oudste icoon in Patan (Kathmandu), 280 voor Christus

de boedhisten hebben zo hun specifieke humor

eieren te koop

blije, bontgekleurde mama's

sinds onze reis eet ik noch vlees, noch vis
(de tientallen vliegen zie je niet omdat die ook zwart zijn)

nog maar eens kruiden, dit keer met glittertjes voor het groot feest!
 
En zo zijn we dus toch maar in de buurt van Kathmandu gebleven. Een boeiende plaats, Patan, met de drukte en het lawaai dat we intussen gewoon zijn. Hoewel... daarstraks zijn we verzeild geraakt in een verkiezingsoptocht. De hele straat werd geblokkeerd door tientallen wagens en camionnekes van allerlei slag. En maar lawaai maken met hun deksels en intussen natuurlijk leuzen scanderen, dansen en vooral zo luid en zoveel mogelijk claxonneren! En dan moet ge weten dat de verkiezingen pas in december zijn, wat moet het tegen dan worden???
 
Vandaag hebben we ook echt lekker gegeten en dat is tot nog toe eerder uitzondering dan regel geweest. Voor het Afrikaans of Nepalees eten moet ge niet op reis gaan, tenzij ge een superfanaat zijt van rijst, maïsmeel (nshima, ugali,... ) en kip. En dat ben ik nu niet echt... We zijn in de loop van de namiddag daar nog eens langs gelopen voor een ECHTE koffie (glazen potteke, filterdeksel en doorduwen) en dan nog wel met een echte appelcrumble! Om duimen en vingers af te likken, en dat hebben we dan ook gedaan! Heeft ons maar een paar euro gekost, niet te geloven...
 
Morgen gaan we ECHT naar Bhaktapur, allé, dat geloven we vandaag toch zelf. Of het er inderdaad echt van komt lezen jullie morgen wel op de blog! Saluutjes!!!
 
 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Hey wat een kleurrijke bedoening ! Daar wordt je toch goedgezind van als je dan ondertussen even het geluid kan uitzetten . prachtige foto's Jan . Ik was als eens gaan googelen naar Bhaktapur . Knappe gebouwen . Ben benieuwd . hoe gaat het met de ribben . Mijn lessen hebben precies nog niet veel uitgehaald of was het toch Nepalees ? :-) . Hopelijk was het een beetje duidelijk en krijg ik snel volgers . Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen