woensdag 27 november 2013

Weefatelier

Vandaag is mijn zus jarig!  Een dikke proficiat en een warme knuffel van ons beiden. Geniet van alle dagen maar toch nog eens extra van deze. Denk eens aan ons als jullie vandaag in de Pain Quotidien zitten!!

De Mungo verjaart ook vandaag. Na 21 december klinken we samen!


Hallo iedereen! Niet veel speciaals te vermelden vandaag. Slecht geslapen met al de muizenissen van de afgelopen dagen. Laura houdt het voor bekeken en pakt vanavond haar valiezen. Wij hebben contact genomen met Denish, de verantwoordelijk van vsn. Hij komt zaterdag naar Pokhara om alles te bespreken . Hij wil alle vrijwilligers horen, we gaan dan samen naar Lakeside en we zien wel wat er uit de bus komt. Ramesh, onze "patron" is voorlopig nog niet op de hoogte van die afspraak.
We zijn wel voorzichtig Marleen, we staan hier ook niet alleen. Als we onszelf nog in de spiegel durven bekijken kunnen we dit niet zomaar laten gebeuren.

samen ganzenspel spelen

We hadden hier ook een beetje een plan opgevat om tassen aan te kopen en die dan te verkopen in België. Spijtig genoeg zijn de kerstmarkten voorbij. We kennen iemand die regelmatig naar Nepal reist en die dan tassen wil meebrengen, zo kunnen we toch elk jaar een steentje bijdragen. We hebben ondertussen het rechtstreekse rekeningnummer van het tehuis zonder tussenpersonen.  De drie managers lijken wel eerlijk want ze hadden alle bankrekeningen en de betalingen bij. We zijn zelfs samen naar de bank geweest.

 De tassen worden hier gemaakt door een organisatie van vrouwen die zelfvoorzienend willen worden. Ik stuur jullie een paar foto's door van het atelier en de tassen. 


 
 
 








 
 
Door de aankoop van deze tassen steunen we de vrouwengroep, door de verkoop komt er ook geld in het bakje van het weeshuis. Daar is de nood acuut... Ben je geïnteresseerd in de aankoop laat ons dan ten laatste maandag weten welk soort tas je wil en in geval van een handtas of je een lang of kort lint wil. Een handtas kost 35 euro, ongeacht de lengte van het lint, een reistas (maat large) 45 euro. (Wij hebben natuurlijk de prijs verdubbeld anders is er geen winst)
 
 Door de aankoop van een sjaal steun je het atelier van de doofstommen, die we ter plaatse aan het werk hebben gezien. Een sjaal in zuivere kasjmir kost 30 euro. En ook hier vaart het weeshuis er wel bij! Natuurlijk ook ten laatste zaterdag laten weten dat je geïnteresseerd bent...
 
Graag ook eens navragen bij vrienden of kennissen of ze de projecten willen steunen door een aankoop!
 
Graag jullie bestelling doormailen naar beterams_jan@hotmail.com of gonda_rainson@hotmail.com (telkens underscore!). Betaling graag op rekeningnummer 411- 5017471- 51van Jan Beterams Vaartdijk 1a 1981 Hofstade met vermelding reistas/handtas/sjaal (alleen wat je hebt aangekocht vermelden). De weeskindjes zullen jullie zeker heel dankbaar zijn!!! 
 
Bedankt voor jullie interesse en tot later
 
 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Hey , ja natuurlijk moeten jullie proberen er iets aan te doen . Maar zo onze eerste reactie was oei , pas op ! :-)
    Heb ondertussen jullie verslag en foto's van handtassen naar heel mijn adressenboek doorgestuurd . En nu wachten op reacties .
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen