woensdag 16 oktober 2013


Dinsdag 15 oktober

De busreis van vijf uurtjes werden er acht. Waar halen ze die vijf uren toch! Als de weg tussen Lusaka en Livingstone (de belangrijkste verbindingsweg in Zambia) ooit in orde geraakt zou dat wel kunnen kloppen. Maar daar zijn ze nog lang niet. Een klein stukje gefilmd onderweg. Dan heb je een klein idee hoe het komt dat je voor 400 km zo lang nodig hebt. De instructies van Jan (en de kapotte busruit) moet ge er bij nemen want ik had nog nooit gefilmd.
 

Een leuk fotootje genomen bij de bushalte in Lusaka. De kruiwagen is aangepast aan de kerel of omgekeerd.  Step bij step!!!
 

Woensdag 16 oktober

We logeren in Livingstone backpackers. Leuke plaats en een goede openluchtkeuken.
We gaan daar dus gebruik van maken want de restaurants in de buurt zijn vrij duur. Dat hebben we gisterenavond ondervonden, gelukkig was het lekker. Vandaag Livingstone gaan verkennen. Niet beter of slechter dan ergens anders.
eerst een bad en dan ....

zonnen!!!
 

Livingstone ligt elf kilometer van de Victoria Falls in Zambia. Daar gaan we morgen naar toe. Van daaruit gaan we verder naar de Victoria Falls in Zimbabwe. De Falls in Zim of Zam zeggen ze hier! We verlaten dus morgen Zambia waar we toch een maand verbleven, hop naar het volgende land: Zimbabwe. Daar zouden we een trein nemen (hopelijk deze keer echt) naar Bulawayo in Zimbabwe. Van daaruit met de bus naar Johannesburg voor onze vlucht. 

 

Voor het ogenblik is er in zimbabwe voldoende brandstof. Zowel de trein als de bussen zouden rijden maar dat verandert hier rapper dan gelijk wat. Eerst zien en dan pas geloven heeft afrika ons geleerd!

Vandaag hebben we tegen beter weten in wat rondgekuierd in het stadje. Livingstone was tachtig jaar geleden onder duits bewind de hoofdstad en dat ziet ge er toch een beetje aan. Redelijk proper en geordend want “ordnung muss sein!” . het is hier vandaag over de veertig graden en na een uurtje of 2 vonden we het zinvoller om in ons guesthouse een pint te drinken liever dan de wandelende jood uit te hangen… en dat hebben we de ganse namiddag volgehouden zonder dat het ons veel moeite kostte!

Gonda is nu voor het “dinner” aan het zorgen. Het begint hier al aardig lekker te ruiken en dus ga ik er mee stoppen. “mama” gonda en “papa” jan gaan een stukje eten! Groetjes nog en natuurlijk tot blogs!!!
 

1 opmerking:

  1. Jij en zonnen ! Volgens mij zitten jullie geen 5 min . stil :-) . maar geniet maar een beetje van de rust dat hebben jullie zeker en vast verdiend als je jullie verhalen van tochten en busreizen leest . Man toch ! Livingstone backpackers zier er alleszins heel gezellig uit . geniet er van !
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen