maandag 14 oktober 2013

Lusaka

We logeren in Lusaka backpackers. Een beetje buiten het drukke centrum. Leuke verblijfplaats met een goed en clean bed. En wat hangt hier aan de ingang boven de bar!!!


Het was nog wel even stappen van de bus naar hier, een drie kwartier. Dat is meer dan genoeg met al die bagage. Onderweg zijn we even gestopt om wat water te tanken, het was hoognodig. Twee vrouwen zagen me zwoegen en die boden aan om te helpen. Die dingen zijn we nog altijd niet gewoon. Bij ons gebeurt dat gewoon niet, dus ben je altijd eerst een beetje terughoudend. Je hebt zoiets van; ga je zomaar vrijblijvend met andermans bagage sleuren?? En toch is dat hier zo, die mensen hebben helemaal geen slechte bedoelingen. Die willen gewoon helpen. Dus even later stapten twee Afrikaanse matrones met mijnen "bazaar". Spijtig moesten ze onderweg een andere richting uit maar het was toch mooi meegenomen.

Zondag 13 oktober
Van negen tot twee Lusaka gaan verkennen. Bij een temperatuur van 45 valt dat niet altijd mee. Wat inkopen gedaan want er is hier een (Afrikaanse) keuken. We gaan dus vanmiddag en vanavond zelf voor een maaltijd zorgen. Een kookpot met één (los) oor en toen de spaghetti klaar was bleek er geen vergiet te zijn. Ik heb dan gaatjes geprikt in een plastic zak en dat lukte prima. Er zijn al wegwerpslipjes, wegwerpwashandjes  en nu is het wegwerpvergiet uitgevonden!!


Volgens goede bronnen is er morgenavond een trein naar Livingstone maar .... geen enkele reisgids kan de veranderingen in de Afrikaanse bus- en/of treinregelingen bijhouden. Maandagavond is dus dinsdagochtend geworden. Denken ze!! want het station is op zondag niet open. We kunnen dus niet beter doen dan morgenochtend opnieuw naar het station  stappen. Iedereen raadt ons af om met de trein te gaan. Zou vele uren duren en de trein stopt in de kleinste stationnetjes maar we gaan het toch proberen. Onderweg kunnen we nog altijd een bus nemen.

Als er heren zijn die vinden dat ze niet goed bedeeld zijn door moeder natuur kunnen altijd even overwippen naar Lusaka. We hebben het telefoonnummer goed duidelijk genomen zodat je heel discreet verdere stappen kan ondernemen. Foto's van "voor en na" mogen altijd anoniem naar ons doorgestuurd worden. We zetten die dan wel op de blog.

 
Maandag 14 oktober
 
Van een kale reis terug gekomen. De treinregeling verandert hier sneller dan het weer bij ons in België. Meermaals per dag dus!  Geen trein voor zaterdag! Dus bustickets gekocht voor morgen. Weer dus maar eens een bus, deze keer naar Livingstone.
We gaan jullie laten weten, Georges en Marleen, of het "ommetje" dat jullie gaan maken naar de Victoriawatervallen de moeite is.
 

Hiep, hiep hoera voor An. Een gelukkige verjaardag van ons beiden !


 
 

1 opmerking:

  1. Hallo , het doet deugd om nog eens een echte Vlaamse leeuw te zien . Hier viert die driekleur hoogdagen met die voetbalmanie. Niet te doen ! Iedereen , of toch bijna , zijn ineens weer Belg . Supporteren voor een ploeg die voor de helft bestaat uit half Belgen en die ze overal ter wereld gaan halen om dan even die driekleur te komen verdedigen. Begrijpen wie begrijpen kan . Ik probeer me niet op te winden :-) Dat vervangvergiet van jullie . ik zou daar een patent op nemen . Zoals je zegt wegwerpzakdoek , wegwerphandjes , wegwerpslipjes .... En binnenkort in den Aldi of bij den Blokker het enige , échte " Gonda's wegwerpvergiet" . Stel je voor ! hahaha ! Je filmpje was leuk , hoorden we je stem ook nog eens . Veel plezier op je busreis . Hopelijk valt het mee en tot heel snel ! xxx

    BeantwoordenVerwijderen