woensdag 9 oktober 2013

Doris

 
 
 
Gisterenavond zijn we op bezoek geweest bij Doris. Ik heb misschien al geschreven dat ze hier een klein weeshuis heeft opgericht en ze vangt zo een twintigtal kinderen op. Ze had ons uitgenodigd om te komen eten. Marieke en Bob zijn ook mee geweest. Dat is een jong Nederlands koppel die hier zondag arriveerden en een weekje blijven om te helpen.  Heel leuke mensen;
In de namiddag ben ik samen met Jan met de fiets naar Katete geweest om een bijl te gaan kopen. Doris haar bijl was stuk en dat was dus een goed idee om een nieuwe te gaan kopen. Iedereen kookt hier op een houtvuur dus moet er ook alle dagen hout gehakt worden om de vuren te verwarmen. tAls ik hier met de fiets gereden heb moet ik daar altijd de gevolgen van dragen. Even moeilijker kunnen zitten want het zadel is helemaal stuk en je zit dus constant met je vel ertussen. Jan had zelfs geen zadel en moest op de bagagedrager zitten. Leek wel heel stoer!! Remmen moet je doen met je voeten en het stuur draait maar in één richting! Voor de rest is de fiets oké!!
Doris haar huis bestaat uit een blokje van ongeveer zes op vier. Vooraan staat een tafel waar ze iets op kan klaarmaken en voor de opening links en rechts hangt er een gordijn. Daarachter liggen al de matrassen waar de kinderen op slapen. Geen kasten geen rekken niets!!
Over haar huis staat een klein gebouwtje, dat is de keuken!! (twee op twee) Dan hebben ze ook nog een waterput die geschonken is door Rotary. Een groententuin, kippen, konijnen en eenden.
 
 
 
 
 
 
 Doris en twee van haar kinderen
 
 
 
 
het huis
de keuken

 
 
samen nshima maken in de keuken
de waterput
 

water ophalen bij de put
 
 
 
 
 
 
 

 

1 opmerking:

  1. Ja en dat allemaal op diezelfde wereldbol. Hier staan elektrische fietsen klaar,
    één of twee auto's per gezin , huizen met 2-3-4 slaapkamers , tuinen , .... Je wordt er zowaar verlegen van . Hoe gaan jullie terug aanpassen ? Gaat wel tijd vragen denk ik .Alles lijkt hier nu pure luxe .
    We genieten van jullie verhalen ! Hier verder alles ok op de moment .

    BeantwoordenVerwijderen