donderdag 17 oktober 2013

Victoria Falls Zambia

 
Vandaag vanuit Livingstone naar de grens gereden. Daar moet je inkom betalen om het park binnen te komen. Je krijgt een plannetje mee om tot bij de watervallen te komen, uiteraard de watervallen aan de Zambiaanse kant. Door over een klein voetgangersbruggetje te lopen kan je er heel dicht bij komen Dat brugje zie je niet op de maquette.We hebben ook een wandeling gemaakt naar de "boiling pot". Dat is de plaats waar de watervallen neerkomen. Dat is een afdaling met heel wat klimwerk. Allemaal niet zo onoverkomelijk maar wel bij 45 graden. De drank die je bij hebt begint bijna te bruisen.. Van daaruit kan je ook de brug zien die Zambia met Zimbabwe verbindt.
 
 
 
 
Al veel over gehoord en toch geen idee hoe dat de Victoria Falls er zouden uitzien. Wat moesten we ons erbij voorstellen. Deze maquette geeft je er al een redelijk zicht op. Voor de grote breuklijn waar de rivier doorstroomt is het Zambia. Dan zie je ongeveer in het midden een brug. Als je die overrijdt zit je in Zimbabwe. Rechts zie je over heel de breedte de watervallen. Dit was wel spectaculair maar toch niet wauw! Het is nu het droge seizoen en dan is er bijna geen water. Daarvoor moeten we nog eens terug komen in april, mei of juni.



hierop zie je het voetgangersbrugje wel
 
 
 
 
 
plannetje even bekijken om te zien of we wel goed zitten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 het is niet omdat ik daar zit dat het een "danger point" is, wel een "dangerous person" (papa jan)
 
van de boiler pot terug naar boven stappen, de ijzeren leuningen kan je onmogelijk vastnemen, gloeiend heet!!!
 
 
 
de brug die Zambia en Zimbabwe verbindt
 
 
Toen we terug naar boven klommen werd de weg belemmerd door een hele familie bavianen die van geen wijken wilden weten. Wij dus gewacht tot die heren een beetje plaats maakten voor de toeristen. Bij het binnen komen van het park word je nog gewaarschuwd om deze dieren vooral niet te storen!En er zijn er super grote bij!!
 
Bij het verlaten van het park bood een charmante douanier ons aan om ons naar de grensovergangen te voeren. Wij komen altijd de allerleukste mensen tegen. Natuurlijk waren we op die manier in sneltempo de grenzen over. Grens Zambia, de brug, grens Zimbabwe! Hij heeft ons zelfs aan de deur van de Victoria Falls backpackers afgezet. Dat zijn toch alleen gelukzakken die dat voor hebben. Met plezier hebben we hem daarvoor een extraatje op zijn loon  gegeven.
Morgen naar de Victoria Falls aan de kant van Zimbabwe!
 
vanaf nu kan je alleen maar betalen in USdollars. ik ben dan ook vanmorgen in livingstone naar Barclays gegaan om te wisselen. niet te geloven maar ze hadden geen enkele dollar in huis. ik heb dan inderhaast nog andere banken en wisselkantoren afgelopen en heb daar dan toch kunnen dollars bemachtigen... en dat in de grootste toeristische stad van Zambia! en nu zitten we in victoria falls backpackers, in 2013 verkozen tot beste hostel van het jaar in Zimbabwe. we zullen wel zien wat het wordt! morgen bezoeken we het stadje en hopen we info te vinden over de trein die ons richting bulawayo en johannesburg moet brengen over een dag of twee...als hij rijdt! tot morgen dus!!! papa jan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Oei , "de" victoriawatervallen en geen wauw ! Zo hadden wij ons dat niet voorgesteld . We kennen de watervallen van dampend , mistig , lawaaierig , bruisend neervallen van massa's water waar je meters in de omtrek nat van wordt . Niet dus in oktober én dan nog 40 g dat beloofd . Hopelijk wordt het langs Zimbabwe toch wat spectaculairder . Ik ga op google eens foto's en filmpjes opzoeken van Victoriawatervallen in oktober . Georges schrok ook . Hij zei ook :Hoe het regenseizoen ( hun "winter" ),is toch juist voorbij ? groetjes

    BeantwoordenVerwijderen