maandag 12 augustus 2013

 
bananen kopen bij een aboriginal
zij tevreden, ik tevreden, iedereen tevreden
 

Gisteren Kenia verlaten. Voor we dit konden moesten we eerst onze linker- en dan onze rechterhand laten " scannen". Daarna nog even onze twee duimen. Voor we in Tanzania binnen mochten terug hetzelfde liedje. Daar kunnen ze bij ons nog een lesje aan nemen. Kenia was in vergelijking met Tanzania dor. We kwamen in een groenere omgeving , heel bergachtig. De Kilimanjaro ligt hier op 20 km. We zijn vandaag Arusha gaan bezoeken. Uiteraard te voet alhoewel niemand dat snapt. Ze waarschuwen ons voor alles en nog wat maar wij hebben eigenlijk nog nooit problemen gehad. Geld afgehaald met onze prepaid-kaart.Als je hier 600 000 Tanzaniaanse shilling afhaalt heb je nog geen 300 euro. Ik steek dan het meeste in een zakje in mijn broek. Ook een manier om op zestig jaar nog veel waard te zijn. We zijn te weten gekomen dat je hier enkele dorpen kan bezoeken. Daar mag je dan naar het schooltje gaan en zelf een beetje beslissen wat je met je tijdsindeling doet. Je betaalt rechtstreeks in het dorpje en het komt dan ten goede aan de inwoners. Dat gaan we morgen doen want dat vinden we nog iets  leuks. Voor ons voorlopig geen safari's meer... De laatste keer dat er nog iemand een dorp gaan bezoeken was was begin juli dus het gaat daar niet stormlopen...
Leuk om van enkele mensen al iets gehoord te hebben per mail. En ... onze hondjes doen het ook goed bij Lut en Jo. We hebben het er al dikwijls samen over gehad en we twijfelen er niet aan, Lutje, dat onzen Bas je al direct vergezelt in de zetel. Duizend keer en meer dank om onze lieverds op te vangen.

En nu de beurt aan Jan...

7 uur rondgestapt in arusha...  soms, ondanks een plattegrond en aanwijzingen van inwoners die het vaak zelf niet goed wisten, de verkeerde kant opgegaan. zo hebben we onvoorzien de craftsmarket  ontdekt. honderden stalletjes met een doorgang van niet eens een meter. niet moeilijk dus dat je de hele tijd wordt aangesproken door verkopers, je kan letterlijk noch figuurlijk om hen heen! en hoewel helemaal niet nodig hebben we toch maar een stoffen schoudertasje gekocht, gonda in de waan dat we door flink af te bieden toch wel een goede zaak hadden gedaan. daarna zijn we naar de markt gegaan in het centrum waar het krioelt van het volk. daar is ook het centrale bus(nou ja..)station waar de regionale bussen vertrekken. de modernste zijn zeker 25 jaar oud, gammel, in de felste kleuren beschilderd en ze zitten allemaal overvol... onder de middag iets gaan drinken in de via via(!!!) en daarna langzaam -dus op zijn Tanzaniaans- maar zeker opnieuw naar "huis" gegaan. morgen gaan we opnieuw de hort op en dus mag je je morgenavond opnieuw verwachten aan een nieuw stukje op de blog... groetjes nog van de vlaamse leeuw (of wat er nog van overblijft na al die jaren) en see you tomorrow!


 

 

1 opmerking:

  1. Ja , dat jullie niet mooi in het rijtje gingen lopen dat wisten we . We kennen onze avonturiers toch. We kijken al uit naar jullie volgende verslag .Veel plezier op jullie ontdekkingstochten. Kennismaken met een land op de zuiverste manier , dat moet nogal shocks geven ? En hoe is het met jullie gezondheid, alles nog OK ?

    BeantwoordenVerwijderen