donderdag 15 augustus 2013

Lushoto

DENIA verjaart vandaag, een gelukkige verjaardag, hopelijk heeft ze ervan genoten!

Vandaag een mooie rit gemaakt tussen bergketens. We gingen precies skiën, het landschap leek er echt op. De bus was volgens de Afrikaanse normen behoorlijk .Na vijf uur rijden stopte ze in Mombo. Daar moesten we nog een uur verder. Ze probeerden ons een taxi aan te smeren maar dat was te duur. Een kerel wou ons voorthelpen voor een daladala??? Soms moet je ook op de mensen betrouwen, dus wij met hebben en houden tjok tjok achter hem langs heel lugubere kantjes. Dan vraag je je soms wel eens af waar we mee bezig zijn. Maar alles kwam terecht, fijne kerel die ons uitlegde dat wegens "wegenwerken" de bus naar Lushoto aan de hele andere kant stopte. Die daladala was nog erger dan al de vorige. Er probeerden ook voortdurend kippen of hanen te ontsnappen die de mensen van de markt hadden meegebracht in manden.. En maar kakelen... Het was zo een bochtenwerk langs ravijnen dat er enkele passagiers ziek werden. Ook dat nog, en je ziet dat niet aankomen hé. Hoogstwaarschijnlijk worden ze ook bleker als ze misselijk worden maar dat valt niet zo op, .Ondertussen zat er dan een andere een soort patat friet te eten uit een zwart zakje, type hondenpoepzakje van bij ons.
Onze kamer is redelijk. Enkele minpunten zijn dat het bad afloopt in de badkamer maar ergens is er dan weer een putteke om dit euvel op te lossen. Daarjuist hier gaan eten en dat was ronduit slecht. De kip was denk ik al drie keer in de "oven" geweest. Morgen zien we wel weer, een andere dag. We kunnen hier heel mooie wandelingen maken in de bergen en daar gaan we alvast van genieten.

hallo allemaal! alweer een busrit overleefd in een bus die er bijna echt uit zag. we hebben de koppositie genomen bij het uitrijden van arusha en de chauffeur is ook in pole position toegekomen in mombo. die 120 per uur waar een bordje stond van 50 moet je er dan maar bijnemen... het hotel waar we nu zitten is echt een "trein der traagheid". een half uurtje wachten op een theetje is echt geen aardigheid, teveel dat ze je moeten bedienen en een glimlach kan er echt niet af. de kamer kan er wel door en de grote en zelfs verzorgde tuin is echt wel oké. in de daladala werden we "toevallig" aange-sproken door een kerel die ook "toevallig" in ons hotel moest zijn en die "toevallig" agent van een excursiebureau bleek te zijn. nog maar pas in het hotel werden we al aangeklampt door een tweede sjarel van hetzelfde kaliber. kleefkruid, die 2 kerels, en ze lopen ook nu nog rond hier... je zou het voor veel minder op je zenuwen krijgen! voor de rest loopt het hier wel los, wat warmer zou geen kwaad kunnen: om 18 uur was het 14 graden... we trekken hier onze plan maar denken wel regelmatig aan jullie allemaal en de hondjes! alvast tot morgen en slaapwel    jan



n ..

1 opmerking:

  1. Lees ik daar tussen de regels een beetje heimwee ? Wees toch maar voorzichtig hoor met jullie grote "avontuur" ?

    BeantwoordenVerwijderen